Luni, 09 Februarie 2015 12:33

Multumiri , nemultumiri si proiecte

Written by 
Rate this item
(1 Vote)


  Datorita multimii de mesaje, cu bune si rele, cu probleme, nemultumiri ,multumiri si idei de mai bine primite pe adresa site-ului am hotarat sa incercam o sintetizare a lor si  publicarea lor in acelasi articol.

   Nu vreau sa  creez discutii aprinse si nici sa arunc pisica moarta in curtea altuia.  Va rog sa comentati doar la obiect, sa pastrati un limbaj decent si sa nu faceti afirmatii fara temei. La cerere vom adauga in acest articol si ideile, multumirile ori plangerile dumneavoastra spre o posibila rezolvare.

  De asemenea prin publicarea in acest articol a cererilor si problemelor dv nu imi asum raspunderea de a va rezolva eu direct problemele. Acest articol nu face parte din vre-o campanie electorala, de sustinere ori de "infierare" a unei persoane ci pur si simplu aduna o parte din materialele primite catre publicare. Pentru completare o parte din proiectele pentru dezvoltarea comunitatii sunt ale mele.

   Vom incepe cu cele bune:

  Fata de alte  comune suntem cu mult inainte la capitolul infastructura - drumuri asfaltate canalizare, apa potabila, retea electrica, agricultura si sectorul privat. Este mare lucru sa stiti , sunt comune din judetul Bacau care nu au nici  40% din ce avem noi aici.

Probleme si nemultumiri semnalate :

   Incetarea insusirii nemeritate a unor sume de bani cuprinse intre 2 lei si 15 lei de catre postasi sub diferite pretexte din alocatii pensii ori alte venituri pe care le distribuie

  Incetarea luarii terenurilor fara stirea proprietarilor de catre unii fermieri in scopul lucrarii acestora pentru uz propriu

  Incetarea falsificarii semnaturilor,contractelor de arenda si conditiilor acestora catre populatie a unor fermieri in scopul de a declara cat mai mult teren la Apia pentru subventii si alte venituri.

 Mari deficiente in comunicarea cu unii angajati ai primariei

 Probleme cu naveta cadrelor didactice

 Disparitia denumirii satului Valea Mare, acesta gasindu-se in multe acte sub denumirea de " Strada Principala " urmata de numarul portii

 Pretul foarte mare al abonamentului la transport fata de alte comune mult mai indepartate unde pretul abonamentelor este si cu 40% mai mic.

Cresterea alarmanta a somerilor, persoanelor dependente de alcool si a infractionalitatii
 
 Ineficienta totala a serviciului de paza comunala


 Proiecte pentru imbunatatirea vietii si dezvoltare:

 Infiintarea unui camin de batrani si a unei crese cu program prelungit

 Extinderea infrastructurii de drumuri, apa si canalizare.

 Amenajarea unei micropiete in care sa poata vinde doar producatorii locali

 Infiintarea serviciului de Politie Locala
 
 Dezvoltarea conceptului de voluntariat  in special S.V.S.U

 Conservarea restaurarea si eventuala introducere intr-un circuit turistic a beciurilor, Bisericii din Cimitir si a putinelor locuri/lucruri/monumente ramase.

  Contractarea un alt operator de transport in comun ori gasirea unei solutii alternative

  Pe baza comentariilor dv si a viitoarelor materiale trimise  lista ramane deschisa.

 
 

 

Read 2550 times Last modified on Luni, 09 Februarie 2015 13:11

11 comments

 • Comment Link alex Luni, 09 Februarie 2015 13:58 posted by alex

  Citez . Din cunostintele mele generale comuna Faraoani are de ceva timp in componenta un singur sat Faraoani. De ce? Pentru a face finantarea mai facila. Se ingreuneaza birocratia pentru fonduri, si trebuie sa te prezinti cu doua proiecte, nu unul...etc. e de inteles. Putem sa suportam Strada Principala...daca aceasta e bine astfaltata! :))

 • Comment Link Ilie Luni, 09 Februarie 2015 18:46 posted by Ilie

  Felicitari pentru articol! Foarte la obiect. Ma bucur ca cineva are curajul si vrea sa schimbe ceva. Punctele sunt pertinente si reale, as adauga la proiecte si racordarea la gaz, racordare promisa cam in toate campaniile electorale , cel putin de 10 ani ...

 • Comment Link Ilie Luni, 09 Februarie 2015 18:54 posted by Ilie

  alex pe cine citezi? Nu stiu daca e pertinenta chestia cu proiectele, Valea Mare are o istorie dininte de 1471 si nu vad de ce mi-as pierde istoria si as renunta la tot ce inseamna Valea Mare pesntru o strada..fie ea si asfaltata. Proiectele se fac pe comuna nu pe sate, nu asta e problema

 • Comment Link Antonin Luni, 09 Februarie 2015 23:23 posted by Antonin

  Ar mai fi de completat reparatiile la drumurile asfaltate unde pe unele portiuni sa infundat si 30cm, mai ales pe unde au fost santuri ori pe margine. mai sus de trei cruci si dupa Dombi la deal daca intri cu roata masinii nu mai iesi..

 • Comment Link U Miercuri, 11 Februarie 2015 12:47 posted by U

  Micii fermieri e frumos spus ! Sunt jepcari care se razboiesc intre ei cine sa are ce de parca ar fi proprietatea lor!!! Nu dau oamenilori ce se cuvine pe pamantul lucrat, meru spun ca nu a iesit recolta si tot noi platim impozitul la primarie si impozitul pe profit de la fisc.. Ia sa va uitati pe apia online http://lpis.apia.org.ro/ sa vedeti acolo terenurile declarate de cei ce ara pe la noi pe aici sa va speriati. Sa vedeti voi cat teren e declarat ca ar fi al lor prin contracte false. E o mirare ca nu face nimeni un control sa ii salte si pe hotii astia

 • Comment Link Ana Miercuri, 11 Februarie 2015 14:18 posted by Ana

  Asa e cu postasii ! Asta de Valea Mare mereu isi opreste singur bani cand aduce alocatiile !

 • Comment Link consatean Vineri, 13 Februarie 2015 13:31 posted by consatean

  Bine punctat cu primaria. E cucoana aia de la casierie care mereu vorbeste de parca ar fi nu stiu ce sefa si se uita la tine de parca te-ar calca.. E o nesimtita mare aia !

 • Comment Link Alex Vineri, 20 Februarie 2015 22:22 posted by Alex

  @Ilie Din aceleasi cunostinte ale mele comuna Faraoani a fost atestata documentar la 1474. asta asa dintr-un singur search pe net. Fondurile nu se dau pe comuna...pentru fiecare localitate din comuna trebuie proiect separat. Si una e cand te duci la licitatii cu o comuna de 5000 de locuitori si alta cu doua localitati de 3000 si 2000 de locuitori. la mintea ta care va avea castig de cauza?! Romanul e tot timpul nemultumit. Prefer strada aia asfaltata din bani europeni...decat un orgoliu prostesc. Si poti vedea asta mai bine la comunele de au in componenta 4-5-6 sate. Ai putea sa crezi ca sunt cu doua secole in urma fata de Valea Mare daca nu te-ai uita la smartphone-ul tau performant. Ar trebuii sa zici Woaw si pentru ca ai semnal ca oamenii si net .... sunt sate aflate in "zonele metropolitane" ale marilor orase care nu au nici atat. De ce? Ca sunt prea divizate si la populatia de x...care e prea mica nu se merita!
  Ps: cucoana aia de la primarie e nica toata. Cu cat te duci intr-o comuna mai izolata....si mai saraca....cucoana aia e din ce in ce mai cucoana:))

 • Comment Link Valemarean Sâmbătă, 21 Februarie 2015 10:43 posted by Valemarean

  alex daca istoria comunitatii noastre numesti tu orgoliu prostesc inseamna ca nu esti din Valea Mare !Banii de care vorbesti tu nu au treaba cu numarul de locuitori ci cu implicarea factorilor decizionali din primarii la efectuarea proiectelor. Vorbesti prostii. Si cred ca stiu si de ce sustii tu asa tare chestia asta. Si ca idee in actuala situatie daca am avea un primar obtuz satul noatru nu ar vedea un banut spre deosebire de Faraoani unde na e denumirea comunei si centru administrativ. Si mai stiu ceva, unul din aspirantii la functia de primar a sustinut sus si tare de fata cu mai multi, fiind si eu prezent ca daca va ajunge primar Valea Mare nu va vedea nici o roaba de balastru ! Eu, la fel ca si majoritatea valemarenilor preferam drumurile din fondurile europene in Valea Mare !

 • Comment Link Isidor. Sâmbătă, 21 Februarie 2015 11:06 posted by Isidor.

  Am auzit si eu de faza cu roaba de balastru... Nu mi se pare deloc ok gandirea lui si toatal prosteasca ideea de a o expune in public.. Mai bine tacea :))

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

valeamare.ro