Judetul Bacau are cinci „Primari de 5 stele”

Asociatia Comunelor din România (ACOR) ii va premia, anul acesta, pe edilii care au ajuns la al V-lea mandat acordându-le trofeul „Primar de 5 stele”. Judetul Bacau va avea nu mai putin de cinci laureati.

Performerii sunt Costel Baciu – Lipova, Vasile Bibire – Ungureni, Constantin Mihaila – Hemeius, Ion Pravat – Valea Seaca si Adrian Solomon – Faraoani. Acordarea titlului, diplomei de excelenta si a trofeului „Primar de 5 stele” va avea loc in cadrul Adunarii Generale a ACOR, care se va desfasura in perioada 15-18 februarie la Bucuresti.

„Acest trofeu e rodul muncii noastre pe o perioada de cinci mandate. Cei care au in spate 18 ani de administratie au facut ceva pentru comunitate”, afirma Vasile Bibire, primarul din Ungureni. Intre altele, „am realizat alimentarea cu apa, am reabilitat si asfaltat drumurile, am construit scoli noi in toate satele, in afara de cel de centru, suntem parteneri in realizarea ansamblului de locuinte pentru tineri, am amenajat centrul civic si ne-am ocupat foarte mult de asistenta sociala”, adauga Vasile Bibire.

 

 

 

 

„Pentru mine conteaza, e un semn care va ramâne in panoplia personala. Am ajuns aici pentru ca ne-am facut datoria, nu pentru ca am facut ceva extraordinar. Am plecat de acasa la primarie ca sa fac treaba, sa aduc la tara conditiile de la oras si eu zic ca am reusit. Mi-am atins scopul si dupa acest mandat voi preda cheile”, a declarat si Adrian Solomon, edilul comunei Faraoani.

„Eu le-am fost credincios”

Chiar daca mai mare nevoie avea de niste fonduri nerambursabile, si Ion Pravat, primarul din Valea Seaca, apreciaza acest trofeu: „Este o recunoastere normala, care te bucura sufleteste, chiar daca mai buna ar fi fost o finantare. Culmea, la ultimele alegeri, a crescut procentul in loc sa scada, asa cum te astepti dupa patru mandate. Am obtinut peste 85 la suta din voturi, ceea ce inseamna ca am muncit bine si am facut ce trebuie pentru comunitate”, declara Ion Pravat.

Investitiile care i-au convins pe cetatenii din Valea Seaca vizeaza mai ales infrastructura: „Am facut statie de epurare, retea de apa si canalizare, am reabilitat toate scolile, am facut o gradinita si o scoala noua, am asfaltat toate drumurile comunale si am dotat Caminul Cultural cu mobilier nou, instrumente muzicale si costume populare. La noi, din 3.600 de locuitori, 1.600 sunt romi si incercam sa reinviem traditiile, caci sanse pentru alte ocupatii sau locuri de munca nu sunt.”

Costel Baciu, edilul din Lipova, afirma ca a imbatrânit in cele cinci mandate: „Ma multumeste sufleteste acest trofeu, dar pe alte planuri, nu. Sunt prea multi ani si prea putine realizari. Poate facem intr-un an ce nu am facut in zece! Eu le-am fost credincios oamenilor si i-am ajutat, dar e greu. E o zona cu multe probleme sociale si degeaba le faci drumuri daca ei nu au ce mânca!”

Invitati, Klaus Iohannis si Victor Ponta

Acest titlu e important, „e sinteza muncii noaste, cu satisfactii si greutati”, arata si Constantin Mihaila, primarul din Hemeius, adaugând ca increderea e cheia atâtor mandate: „Oamenii mi-au mai acordat, mereu, inca o sansa ca sa continui ce am inceput. Eu zic ca Hemeius e o comuna care arata bine, mai bine chiar decât cele invecinate, acesta fiind motivul pentru care oamenii din oras se muta aici. A fost o prioritate pentru noi sa atragem investitori si sa vina bani la buget.”

Pentru drumuri, scoli, locuri de munca, pentru incredere sau ajutoare sociale, din 1996 incoace, acesti primari au obtinut voturile cetatenilor si vor fi premiati de ACOR. La eveniment, invitati speciali vor fi Klaus Iohannis, presedintele României, prim-ministrul Victor Ponta si Corina Cretu, comisar european pentru politica regionala.

Pe lânga decernarea de diplome si trofee, intâlnirea va cuprinde prezentarea raportului pe 2014, bugetul pe 2015, prezentarea proiectelor cu finantare nerambursabila, discutii privind problemele cu care se confrunta comunele din România, programe si referate ale unor ministri sau directori si, in ultima zi, adoptarea rezolutiei celei de a XVIII-a editii a adunarii ACOR.

sursa: desteptarea.ro

 PS. Probabil ca pentru ceva timp (inceperea campaniei electorale ) „limbutii” care tot raspandeau vestea ca Adrian Solomon si Cristina Ciuraru Pal ar  fi in arest la domicilui se vor linisti . Ma saturasem sa primesc e-mailuri spre publicare  cu aceasta „stire bomba” dar fara nici  o sursa ori acoperire..

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *